Viharos szél várható vasárnap a Balatonnál

Vasárnap délután érkezik a hidegfront a Balatonra, viharos széllökésekkel, amelyek a nyugati medencében akár 60-65 km/óra erősségűek is lehetnek. A levegő hőmérséklete előtte elérheti a 35 Celsius fokot, míg a víz hőmérséklete 26 fok körül alakul.

A hidegfront gyorsan északnyugatira forduló széllel érkezik, amelynek sebessége 45-55 km/óra között mozoghat. A meteorológusok és a HungaroMet Zrt. siófoki obszervatóriumának vezetője, Horváth Ákos egyaránt arra figyelmeztetnek, hogy bár jelentős csapadék nem várható, a hőmérséklet gyorsan csökken majd.

Horváth Ákos külön kéri a fürdőzőket, vízibiciklizőket és csónakázókat, hogy legyenek óvatosak és fokozottan figyeljék a viharjelzést a Balatonon. A meteorológusok szerint a hidegfront vasárnap kora délután érkezik, és bár nem számít rendkívüli eseménynek, a meleg nyári hétvége miatt sokan lesznek a vízben, így érdemes különösen óvatosnak lenni. A front közeledtét csak gyengébb felhőképződés kíséri, ezért a vihar előjelei nem lesznek feltűnőek, ami további óvatosságra int.