Katalin hercegné a wimbledoni döntőben

A rákbetegséggel küzdő Katalin hercegné részt vesz a vasárnapi wimbledoni férfi döntőn, ahol a győztesnek átadja majd a trófeát.

A vasárnapi wimbledoni teniszbajnokság döntőjében nem csak a pályán lévő Novak Djokovics és Carlos Alcaraz lesznek a középpontban, hanem Katalin hercegné is, aki a rákbetegségének nyilvánosságra hozatala óta másodszor tűnik fel egy nagyobb nyilvános eseményen. A Kensington-palota nem osztott meg részleteket a hercegné állapotáról, de a hír szerint Katalin jelenléte bizakodásra ad okot azoknak, akik aggódnak érte.

Katalin hercegné márciusban jelentette be, hogy rákbetegséggel küzd, és azóta több kemoterápiás kezelésen is átesett, valamint egy hasi műtétet is elvégeztek rajta, amely során daganatot találtak. A hercegné a nyilvánosságot kerülve eddig csak egyszer jelent meg a betegségének bejelentése óta, de most újra megmutatja magát a nagyközönségnek a wimbledoni férfi döntőben.

A Kensington-palota megerősítette, hogy Katalin hercegné ott lesz a vasárnapi döntőn, és ő adja át a győztesnek a wimbledoni trófeát. A hercegné a tenisz iránti rajongásáról ismert, 2016 óta védnöke az All-England Lawn Tennis and Croquet Clubnak, és korábban még Roger Federer ellen is pályára lépett.

A hercegné legutóbb a Trooping the Color rendezvényen volt látható a múlt hónapban, és bár állapotáról további részleteket nem tudunk, a királyi család életét követők izgatottan várják a holnapi mérkőzést. Katalin nyolc éve védnöke az All England Clubnak, és a hagyományoknak megfelelően minden évben ott van a Wimbledoni teniszbajnokságon, ahol trófeákat is átad.

A hercegné júniusban jelent meg először a nyilvánosság előtt a rákbetegség bejelentése óta, és elmondása szerint az elkövetkezendő hónapokban több nyilvános eseményen is részt kíván venni, amennyiben állapota ezt lehetővé teszi. Az idei wimbledoni döntő tehát nem csak a tenisz miatt ígérkezik különlegesnek, hanem Katalin hercegné jelenléte miatt is.