Wizz Air bezárja debreceni bázisát, de a járatok megmaradnak

A Wizz Air légitársaság bejelentette, hogy 2023 őszén bezárja debreceni bázisát, azonban a járatai továbbra is elérhetők maradnak a városból. A döntés értelmében a debreceni reptéren állomásozó repülőgépet október 27-én Budapestre helyezik át.

A légitársaság a nyári menetrend végével hajtja végre az átszervezést, így a nyári szezonban még változatlanul üzemelnek a járatok. Az utasok továbbra is repülhetnek Debrecenből Burgaszba, Lárnakába, Londonba és Rómába.

A Wizz Air a lépést azzal indokolta, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szeretné konszolidálni működését, és hosszú távon növelni kívánja a forgalmat és a járatok számát. Az Airbus A321neo típusú repülőgép, amely jelenleg Debrecenben teljesít szolgálatot, Magyarországon marad.

A légitársaság a munkahelyek megőrzése érdekében alternatív állásokat ajánlott fel az érintett kollégáknak, akik így más magyarországi, európai vagy Európán kívüli bázisokon kaphatnak munkát.

Az érintett utasokat a Wizz Air hamarosan emailen keresztül értesíti az átszervezésről. Azoknak az utasoknak, akik közvetítőn vagy online utazási irodán keresztül foglaltak, a légitársaság azt javasolja, hogy érdeklődjenek a jegyeikkel kapcsolatos legfrissebb információkért az érintett szolgáltatóknál.

A Debrecen Nemzetközi Repülőteret üzemeltető DIA Kft. sajnálattal nyilatkozott a Wizz Air döntése kapcsán, amelyet a légijármű-kapacitás kihívásai miatt hoztak meg. A vállalat ugyanakkor jelezte, hogy a már meglévő népszerű járatok, mint például a Tel-Aviv-i és az eindhoveni mellett, 2025 nyarától további új úti célok felé is terveznek járatokat indítani más légitársaságokkal együttműködve.