Menczer Tamás: Lázadás a Fideszhez csatlakozni

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, Menczer Tamás szerint a fiatalok közötti lázadás formája ma a patriotizmus és a hazafiság, ezért számít sok fiatal Fideszhez csatlakozására Orbán Viktor tusványosi beszéde hatására.

Menczer Tamás a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt arról, hogy a 20-30 éves korosztály szeret lázadni, és jelenleg a legnagyobb lázadás a patriotizmus és a hazafiság megélésében rejlik. A kommunikációs igazgató szerint a baloldal nem rendelkezik vonzó politikai képességekkel, és ezért reagálnak hevesen Orbán Viktor beszédére.

Menczer Tamás kifejtette, hogy a baloldalon "lufik vannak, már kipukkadt lufik, kipukkadó félben lévők, és olyanok, amelyek később pukkadnak ki", míg a Fideszben Orbán Viktor és egy erős politikai közösség áll a fiatalok rendelkezésére, akik "ahhoz csatlakoznak, akihez érdemes".

Az orosz kőolaj-tranzit jelentős részének elzárását Menczer Tamás a békepárti magyarok és szlovákok megzsarolásának nevezte, és azt várja, hogy az Európai Bizottság az EU-tagok mellé álljon. Szerinte nem zárható ki, hogy a nyugati háborúpártiak sugalmazhatták ezt a lépést Ukrajnának. Menczer Tamás hangsúlyozta, hogy amit Ukrajna tesz, jogszerűtlen, törvénytelen, és Magyarország azt várja, hogy Ukrajna tartsa be az uniós társulási megállapodásban foglaltakat, amely szerint nem veszélyeztetheti egy uniós tagállam energiaellátását.

A Magyarországra kiszabott 200 millió eurós migrációs büntetés kapcsán Menczer Tamás politikai motivációt sejt a háttérben, és azt állítja, hogy a bírságot nem a magyarok fogják megfizetni. Hozzátette, hogy Magyarország meg fogja védeni magát a bevándorlástól, és ha szükséges, képesek lesznek az embereket átengedni Ausztriába és Németországba. Emellett Menczer Tamás emlékeztetett, hogy Orbán Viktor 2015-ben világosan elmondta az osztrák és német vezetőknek: Magyarország meg tudja állítani a bevándorlókat, és át is tudja engedni.

: Article-3