Székesfehérvári lakástűz: Fiatal lány ugrott ki az égő épületből

Vasárnap hajnalban Székesfehérváron, az Almássy lakótelepen egy négyemeletes társasház legfelső emeletén tűz ütött ki, melynek következtében egy fiatal lány kényszerült kiugrani az ablakon. A tragédiát követően a lányt súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A tűzoltók összesen tizenhat lakót menekítettek ki az épületből, és az oltásban 28 tűzoltó vett részt, nyolc gépjármű fecskendővel. A Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai négy vízsugárral fékezték meg a lángokat, melyek a lakás teljes terjedelmében pusztítottak. A kiégett lakásból az ingóságokat a téren helyezték el.

A helyi lakók beszámolója szerint a fiatal lány a tűz elől menekülve ugrott ki a lakásból, és egy bokros területre esett. Az Országos Mentőszolgálat jelentése alapján a helyszínről egy fiatal nőt súlyos sérülésekkel vittek kórházba.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán fejezte ki együttérzését, és megerősítette, hogy az önkormányzat minden lehetséges segítséget megad az érintetteknek. A polgármester a sérülteknek mielőbbi felépülést kívánt, és köszönetet mondott a tűzoltók, katasztrófavédők és mentősök áldozatos munkájáért.

Az eset kapcsán az épület komoly károkat szenvedett, de a tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat gyors beavatkozásának köszönhetően a tűz nem terjedt tovább. A tűzoltók jelenleg is a helyszínen tartózkodnak, a tűzvizsgálati helyszíni szemle zajlik. Egyelőre nem tudni, hogy a helyi lakók mikor térhetnek vissza otthonaikba, ez csak az oltási munkálatokat követő helyszíni szemle után dől el.