Leia hercegnő aranybikinije csillagászati összegért kelt el

175 ezer dollárért (körülbelül 63 millió forintért) talált gazdára Leia hercegnő ikonikus aranybikinije, amelyet Carrie Fisher viselt a Jedi visszatér című Star Wars filmben.

Az aranybikini nem csupán a filmtörténet egyik legemlékezetesebb jelmezévé vált, hanem Carrie Fisher számára is maradandó élményt jelentett. A színésznő, aki Leia hercegnőt alakította, egy interjúban elmondta, hogy szinte teljesen meztelennek érezte magát az öltözékben, ami nem felelt meg az ő stílusának és nagyon idegesítette. Fisher azt is hozzátette, hogy a forgatáson nagyon egyenesen kellett ülnie, hogy ne redőződjön a bőre, ami kövérség látszatát kelthette volna.

A Heritage Auctions aukciós ház által meghirdetett árverésen nem csak a bikinit, hanem a hozzá tartozó karpereceket és karkötőt is eladták. A szett végül 175 ezer dollárért cserélt gazdát.

Az aukción más Star Wars-ereklyék is gazdára találtak. Egy, az első filmhez használt űrhajómakett, amelyből mindössze két darab készült, 1,5 millió dollárért (540 millió forintért) kelt el. Emellett Harry Potter egyik pálcáját 52 ezer dollárért (18 millió forintért), egy Thor-kalapácsot 81 ezer dollárért (29 millió forintért), valamint egy Macaulay Culkin által a Reszkessetek, betörők! című filmben viselt öltözéket 47 500 dollárért (17 millió forintért) adtak el.