Robert Downey Jr. mint Doctor Doom tér vissza a Marvel filmekbe

Robert Downey Jr., aki korábban Vasemberként vált világhírűvé, most új szerepben tér vissza a Marvel Cinematic Universe-be (MCU). A színész Doctor Doom, azaz Victor von Doom szerepében fog feltűnni az Avengers: Doomsday (Ítéletnap) és Avengers: Secret Wars (Titkos háború) című filmekben, amelyeket Joe és Anthony Russo rendeznek.

Downey Jr. a Marvel-filmek egyik legnagyobb sztárjaként 2019-ben hagyta el az univerzumot, de a San Diegó-i Comic-Conon bejelentették, hogy ismét visszatér a vászonra. Azonban nem Vasemberként, hanem a Fantasztikus Négyes szupergonoszaként, Doctor Doomként fog megjelenni. A Marvel Studios elnöke, Kevin Feige korábban kijelentette, hogy nem tervezik Vasember visszahozatalát a halála után, hogy ne rontsák el a rajongók búcsúját a karaktertől. Downey Jr. legutóbb a Bosszúállók: Végjátékban alakította Tony Starkot, ahol a karakter életét vesztette.

A Variety szerint a Russo testvérek, akik már több Marvel-filmet is rendeztek, most még legalább két új Avengers-mozit terveznek forgatni. A filmek új címet is kaptak: az első címe Doomsday (Ítéletnap), a második Secret Wars (Titkos háború) lesz, amelyekben szintén feltűnik majd Downey Jr. mint Doctor Doom.

A színész Oscar-díjat nyert az Oppenheimer című filmben nyújtott alakításáért, és korábbi nyilatkozatai alapján már sejthető volt, hogy szívesen visszatérne a Marvelhez. A rajongók nagy meglepetésére azonban nem a már jól ismert Vasemberként, hanem a régóta várt Doctor Doom szerepében fog visszatérni. A 20th Century Fox 2019-es megvásárlása óta már lehetett tudni, hogy a képregények egyik legnépszerűbb kvartettje, a Fantasztikus Négyes és ellenlábasuk, Doctor Doom hamarosan csatlakozik az MCU-hoz.

A San Diegó-i Comic-Con fesztiválon a közönség szinte eksztázisba esett a bejelentéstől, és a rajongók már évek óta várnak Doctor Doom megjelenését a Marvel-filmekben, mivel a korábbi filmekben megjelenő Victor von Doom karaktere nem elégítette ki őket. A Marvel azonban nem csak új szereplőt, hanem új főellenséget is választott a következő filmekhez: Kang helyett Victor von Doomot, akit Downey Jr. fog alakítani, aki Doom-maszkban lépett színpadra a bejelentés alkalmával.

A Marvel filmjei és sorozatai a Bosszúállók: Végjátszma óta vegyes fogadtatást értek el, de a Russo testvérek és Downey visszatérése miatt most nagy várakozások övezik az új filmeket. A filmeknek valamit csak kezdeniük kell majd Kang karakterével, a felépítésébe már túl sok energiát és filmidőt öltek bele.