Simon Petra döntő gólja az olimpián

A magyar női kézilabda-válogatott Simon Petra utolsó másodpercekben szerzett góljával aratott győzelmet Brazília ellen a párizsi olimpia csoportkörében.

A mérkőzés során a magyar csapat egy időben ötgólos hátrányban is volt, de a hajrában fordítani tudott. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta, hogy a csapat hitte, hogy képesek a győzelemre, és ezt az utolsó percekben ki is használták. A győztes gólt szerző 19 éves Simon Petra a mérkőzés után arról beszélt, hogy a meccs végén nem léptek ki rá, így kényszerült a lövésre, amely végül góllá érett.

Simon Petra, aki az öt góljával a mezőny legeredményesebb játékosa lett, a Kossuth Rádiónak adott nyilatkozatában kiemelte, hogy bár a csapat nem játszott a legjobban, és voltak gyengébb periódusaik, a végén sikerült átvenniük a vezetést és megnyerni a mérkőzést. A Ferencváros irányítója elárulta, hogy az utolsó időkérésnél Golovin Vlagyimir egy játékot adott elő, de mivel a társai nem álltak a megfelelő helyen, neki kellett döntenie a lövés mellett.

Golovin Vlagyimir a Kossuth Rádiónak adott interjújában elismerte, hogy a csapat teljesítménye felemás volt, és reméli, hogy a korai kezdési időpont volt a probléma oka. A kapitány szerint a csapat nagyon akart győzni, de sok hibát is vétettek, és a támadásokat is gyakran elkapkodták. Azonban a legfontosabb, hogy a csapat végül ki tudta harcolni az első győzelmét a párizsi olimpián.

A győztes gólt szerző Simon Petra a mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy eddigi pályafutása legfontosabb gólját szerezte meg, és örül, hogy győzelemmel köszönhették meg a magyar nézőknek a bizalmat. A 19 éves irányító ötös alát adna magának a mérkőzésre, mivel védekezésben voltak hibái, de a támadásban az utolsó pillanatban ő vállalta a felelősséget és lőtte a győztes gólt.

Debreczeni-Klivinyi Kinga, aki négy gólt szerzett a mérkőzésen, elmondta, hogy a csapat tudta, mire készül Brazília ellenük, és bár saját hibáikból adódóan hátrányban voltak, nem adták fel, és a szurkolók is belehajszolták őket a győzelembe. Füzi-Tóvizi Petra, a védelem oszlopos tagja, egy ütközés után kisebb ápolásra szorult, de megnyugtatta mindenkit, hogy már jól van, és a mérkőzés vége a lényeg, amely felejthetetlen élmény számára.

Hajdu János, a Győri Audi ETO KC tehetséggondozó programjának vezetője és a szövetség elnökségi tagja, az Indexnek adott nyilatkozatában kiemelte, hogy a magyar csapat teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, és Golovin Vlagyimir olyan taktikai húzásokat alkalmazott, amelyek meglepték a dél-amerikaiakat. Hajdu szerint a magyar válogatottban van nyolc-kilenc olyan játékos, akik közül bárki lehetne kezdő, és Simon Petra bevetése a második félidőben különösen fontos volt a győzelem szempontjából. A veterán szakember szerint a magyar válogatott reális esélyekkel pályázhat a csoport második helyére, és optimista a további szereplést illetően.

A magyar válogatott további csoportmérkőzései a következők lesznek: Magyarország–Angola (07.30., 16.00), Magyarország–Spanyolország (08.01., 14.00), és Magyarország–Hollandia (08.03., 9.00), ahol a továbbjutás a tét.

: M4 Sport : Kossuth Rádió : Mérkőzés utáni nyilatkozatok : Index