A magyar férfi vízilabda-válogatott győzelemmel kezdte az olimpiát

A magyar férfi vízilabda-válogatott 13-12-re legyőzte a francia csapatot a párizsi olimpiai csoportmérkőzésen. Ez a győzelem jelentős lépést jelent a továbbjutás felé, és megtörte a 2004 óta tartó nyitómérkőzéseken elszenvedett vereségek sorozatát.

A Varga Zsolt vezette magyar csapat már az első negyed végén 5-1-re vezetett, és a félidőben is megőrizte négygólos előnyét, 9-5-re álltak a csapatok. A francia csapat a harmadik negyedben csökkentette a különbséget, de a magyarok végül biztosították a győzelmet. A mérkőzés során kiemelkedő teljesítményt nyújtott a francia kapus, Fontani, azonban a magyar csapat 12-10-re diadalmaskodott.

Vince Vigvári volt a magyar csapat legjobb góllövője három találattal, míg a további gólokat többek között Jansik Sz., Manhercz és Vámos Márton szerezték, akik mindegyike két gólt lőtt. A francia csapat legjobb góllövői T. Vernoux négy, illetve Bodegas három góllal zárták a mérkőzést.

A magyar csapat a következő ellenfelével, Spanyolországgal kedden 21:05-kor mérkőzik meg. A mérkőzés izgalmas volt, mindkét csapat erős teljesítményt nyújtott, és Vogel Soma kulcsfontosságú védései a mérkőzés utolsó perceiben biztosították a magyar győzelmet.