Russell győzelme a Brit Nagydíjon

A 26 éves Mercedes pilóta, George Russell megnyerte pályafutása harmadik versenyét a Brit Nagydíjon egy kiváló stratégiának köszönhetően. Lewis Hamilton a második helyen végzett, míg Oscar Piastri a harmadik helyet szerezte meg.

Max Verstappen, aki az időmérő edzésen nyert, büntetés miatt a 11. helyről rajtolt, míg Charles Leclerc az első helyről kezdte a versenyt. Hamilton korán átvette a vezetést, Verstappen pedig a kilencedik helyre lépett elő. Russell és Verstappen voltak az elsők, akik a 11. körben kereket cseréltek, Hamilton, Leclerc és mások követték őket. A kerékcserék után Hamilton ismét vezetett, de a verseny végére Russell állt az élen, Hamilton és Piastri mögötte. Izgalmas hajrában Russell megőrizte vezető pozícióját, megelőzve Hamiltont, Piastri pedig a harmadik helyen ért célba.

A Mercedes csapat dupla győzelmet ért el a Belga Nagydíjon, ahol Russell Hamilton előtt végzett, köszönhetően egy zseniális stratégiának. Verstappen a 11. helyről indulva erős visszatérést mutatott, és az ötödik helyen fejezte be a versenyt. Russell egy megállós stratégiájával a verseny felénél került az élre, Hamilton követte. Azonban a futam után változott a Belga Nagydíj eredménye, Russellt kizárták a versenyről, mivel autója túl könnyűnek bizonyult a futam utáni mérlegelésen. Így a győzelmet csapattársa, Hamilton szerezte meg, Piastri pedig a második helyre lépett elő, míg a harmadik helyet Leclerc kapta meg. Verstappen az ötödik helyével növelte vezetését a bajnokságban, 275 ponttal. A következő verseny a Holland Nagydíj lesz augusztus 23-25. között.

Russell, a brit pilóta, a Belga Nagydíjon a mezőnytől eltérő stratégiát választva szerezte meg az évad második, és karrierje során a harmadik F1-es győzelmét, amelyet azonban később elvesztett a kizárása miatt. Csapattársa, Hamilton a második helyen végzett, míg Piastri, a McLaren pilótája harmadikként ért célba, ezzel megszerezve pályafutása első győzelmét. A nyári szünet utáni következő verseny a Holland Nagydíj lesz augusztus 25-én.

Russell a címvédő és háromszoros vb-győztes Max Verstappen mellett a második olyan versenyző lett, aki az idei szezonban egynél több futamot tudott megnyerni, bár a Belga Nagydíjon elért győzelme utólagos kizárása miatt érvénytelen lett. A Ferrari a negyedik Leclerc és a hetedik Carlos Sainz Jr. révén 18 pontot szerzett, ezzel megszerezte története tízezredik vb-pontját a Forma-1-ben, és 10 012-nél jár. Russell sikere azt is jelenti, hogy a legutóbbi hat futamból egyszer sem az a versenyző győzött, aki a pole-ból rajtolt, ehhez hasonló pedig a sportstatisztikákkal foglalkozó Gracenote összeállítása szerint utoljára a 2009-es brazil és a 2010-es kínai futam közötti időszakban fordult elő az F1-ben.