Nadal legyőzte Fucsovicsot a párizsi olimpiai tenisztornán

Rafael Nadal három szettben győzte le Fucsovics Mártont a párizsi olimpiai tenisztorna első fordulójában. A 14-szeres Roland Garros bajnok a következő körben Novak Djokoviccsal mérkőzik meg.

Nadal, aki egészségügyi aggályok ellenére úgy döntött, hogy egyesben és párosban is részt vesz Carlos Alcarazzal, az első szettet magabiztosan nyerte 6:1 arányban. Fucsovics a második szettben visszavágott és 6:4-re nyert, de a döntő játszmában Nadal emelte a tétet és 6:4-re diadalmaskodott. A mérkőzés során mindkét játékosnak fizikai problémái voltak, Nadal egy comb sérüléssel, míg Fucsovics egy csukló sérüléssel küzdött.

A találkozó intenzív pillanatai után Nadal biztosította helyét a következő körben, ahol Djokovic vár rá. Fucsovics, bár kikapott az egyéni küzdelmekben, párosban még versenyben van Marozsán Fábiánnal, és amennyiben továbbjutnak a holland ellenfelek ellen, akár újra találkozhatnak Nadallal. A mérkőzés végén Fucsovics hatalmas tapsot kapott a közönségtől, ami jól mutatja a meccs színvonalát.