Andrásfi Tibor negyedik helyen végzett az olimpián

Andrásfi Tibor szoros mérkőzésen maradt alul, így lecsúszott az olimpiai bronzéremről. A férfi tőröző a japán Kano Koki elleni küzdelemben az utolsó másodpercekig vezetett, de végül ellenfele szerezte meg a döntő pontot, ezzel bejutott a döntőbe. Andrásfi a bronzéremért folytatott küzdelemben az egyiptomi Mohamed el-Szajeddel szemben is vereséget szenvedett.

Andrásfi Tibor a férfi tőrözésben a negyedik helyen zárta az olimpiát, így nem sikerült új érmet szereznie. A bronzéremért vívott mérkőzésen az egyiptomi Mohamed el-Szajed győzött megérdemelten az utolsó pillanatokban. Magyarország azonban már szerezett egy tőrözési érmet a játékokon, Eszter Muhari révén, aki az egyéni versenyben bronzérmet nyert.

Andrásfi Tibor legnagyobb egyéni sikere egy 2022-es berni Világkupa eseményen aratott győzelem volt. Egy vívócsaládból származik, mindkét szülője vívó volt. Apja, szintén Andrásfi Tibor nevet viseli, a román nemzeti csapat tagja volt.

Andrásfi, aki csendes és sportszerű versenyzőként ismert, a férfi csapat részeként fog következőként versenyezni, ahol javítási lehetősége lesz. Az intenzív mérkőzés során mindkét sportoló pontokat cserélt, Andrásfi az utolsó másodpercekben tett kísérlete azonban vitatott volt, a bírók végül Elsayednek ítélték a bronzérmet.