Unokáját zaklatta szexuálisan egy férfi, súlyosabb büntetést kért az ügyészség

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetést kért egy férfira, aki szexuálisan zaklatta tizenegy éves unokáját. Az elsőfokú ítélet szerint a férfi csak felfüggesztett börtönbüntetést kapott, amit az ügyészség nem tart elegendőnek.

A Szolnoki Törvényszék elsőfokon két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a férfit, aki 2021 tavaszán, az esti órákban rendszeresen felügyelt lány unokájára és annak kistestvérére, mivel a gyermekek szülei több műszakban dolgoztak. A vádlott kétszer is szexuálisan közeledett az alvó kislányhoz, aki felébredt, és a bíróság szerint ezért hagyta abba a zaklatást a férfi.

A bíróság által kirendelt pszichológus szakértői véleménye szerint a lány súlyos érzelmi és szexuális traumát szenvedett el. Emellett a törvényszék eltiltotta a vádlottat minden olyan foglalkozástól, ahol 18 év alattiakkal kerülhetne kapcsolatba, és megállapította, hogy a szabadságvesztés végrehajtásának elrendelése a büntetés kétharmadának kitöltését követően szabadulhasson feltételesen.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség azonban úgy véli, hogy a felfüggesztett börtönbüntetés nem felel meg a bűncselekmény súlyosságának. Ezért fellebbezést nyújtottak be, végrehajtandó szabadságvesztést kérve a férfi számára, és szükségessé válik a terhelt feltételes szabadság kedvezményéből történő kizárása. A vádlott is élt a fellebbezés lehetőségével, de ő az ítélet enyhítését szeretné elérni. A másodfokú eljárásban a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni az ügyben.