Lelkész bántalmazta epilepsziás feleségét egy repülőút során

Egy amerikai lelkész megütötte az Alaska Airlines egyik járatán utazó epilepsziás feleségét, mert a nő első osztályon utazhatott, míg ő nem. A 75 éves Roger Allan Holmberg ellen vádat emeltek, és akár egy évre is börtönbe kerülhet.

Az eset a Seattle-ből Anchorage-ba tartó járaton történt július 2-án. Holmberg és felesége, akik 18 hónapja házasok, egy egyházi eseményre utaztak. A nő első osztályú jegyet kapott, mivel elegendő pontot gyűjtött össze, hogy felminősítsék az arany kategóriák egyikébe.

A rendőrségi jelentés szerint a férfi kérdőre vonta feleségét, hogy „hogy a fenébe” jutott az első osztályra, mire a nő azzal válaszolt, hogy ő a Gold Point tagja, és nem beszélhet így vele. Szemtanúk szerint a férfi ezután fenyegette, majd fejbe vágta feleségét. Egy szolgálaton kívüli rendőr is a gépen tartózkodott, aki közbelépett, és megfenyegette Holmberget, hogy megbilincseli, ha további rendbontást okoz.

Holmbergot letartóztatták, amikor a gép megérkezett Anchorage-be, és hétfőn bíróság elé állították. A lelkész felesége később elmondta a hatóságoknak, hogy korábban is voltak hasonló incidensek, például amikor a férje eltörte az ujját.

Az FBI kihallgatása során Holmberg azt állította, hogy csak „megkopogtatta” felesége fejét, hogy felhívja a figyelmét, és hozzátette, hogy felesége gyakran tiszteletlen és dühkezelési problémái vannak. Azt is elmondta, hogy bár nem erőszakos ember, ideges lett, mert nem utazhatott együtt a feleségével az első osztályon.

A repülőtéri rendőrségnek a feleség azt állította, hogy férje tudta, hogy epilepsziás, és hogy egy ilyen ütés rohamot válthat ki nála. Az Alaska Airlines szóvivője megerősítette, hogy Holmberget kitiltották a járataikról, és az Egyesült Államok kormánya testi sértés miatt vádat emelt ellene. A férfi szabadlábon védekezhet, de távolságtartási végzést adtak ki ellene, így csak 100 méteres távolságból közelítheti meg feleségét.