Százharminc ember rekedt egy tibeti autópályán

Egyre nagyobb gondot okoznak a heves esőzések és áradások Tibetben: mintegy 130 ember rekedt egy autópályán, amelynek bizonyos szakaszait elmosta a víz, továbbá egy város áram nélkül maradt a Nadang folyó áradása miatt.

Az AP News beszámolója szerint az esőzések következtében egy autópálya szakaszai váltak járhatatlanná Tibetben, ahol jelenleg is zajlanak a mentési munkálatok, és mintegy 130 ember rekedt ott. A heves esőzések és áradások a tibeti Csengtang város közelében okoztak gondot, ahol az emberek csapdába estek.

A helyzet súlyosságát jelzi, hogy további 342 embert már áttelepítettek az áradások miatt a közeli városokba. A kínai média beszámolói szerint szombat óta tartó folyamatos esőzések néhol az utakat is elzárják, a Nadang folyó áradása pedig súlyos földcsuszamlásokat és sárlavinákat okozott.

Csengtang városban megszakadt az áramszolgáltatás, és jelenleg csak a vészhelyzeti kommunikációs eszközök működnek. A mentési munkálatokat tovább nehezíti, hogy csütörtökre további esőzéseket jósoltak.