Munkaerőpiaci változások és leépítési stratégiák

A munkaerőpiacon új trendek jelentek meg, amelyek a szakszervezetek szerint a dolgozók felháborodását keltik. Egyes cégek nem pótolják a távozó munkaerőt, és a meglévő dolgozók között osztják szét a feladatokat, ami többletmunkát jelenthet a bérek emelkedése nélkül.

A Liga Szakszervezetek elnöke, Mészáros Melinda a Pénzcentrumnak nyilatkozva elmondta, hogy a vállalatok nem veszik fel az elmenők helyére az új munkaerőt, ami minden ágazatban előfordul, beleértve a mikro- és kisvállalkozásokat is. A Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke, László Zoltán szerint a kölcsönzött munkaerő vált először feleslegessé, majd a határozott idejű szerződések meg nem hosszabbítása következett, és létszámstopot vezettek be számos cégnél. A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke, Zlati Róbert is megerősítette, hogy egyes cégek szigorúan kezdtek eljárni a korábban elnézett szabályszegésekkel szemben, ami akár azonnali kirúgáshoz is vezethet.

A Vasas elnöke szerint az egészségügyi szűrések is szigorodtak, és olyan dolgozókat nyilvánítanak alkalmatlanná, akiket korábban alkalmasnak találtak. Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége alelnöke szerint a közös megegyezéses felmondás gyakori, amely során a munkáltatók többletjuttatást is kínálhatnak a dolgozónak.

Az Ipartestületek Országos Szövetsége újraválasztott elnöke, Németh László szerint a mikrovállalkozásoknál nem jellemző a bújtatott leépítés, mivel a létszám pótlása nélkülözhetetlen a tevékenység folytatásához. Középvállalkozások esetében előfordulhat, hogy a megrendelések csökkenése miatt gépeiket eladják és nem törekednek a megrendelések visszaszerzésére. Rolek Ferenc hozzátette, hogy a munkáltatók a piaci helyzet függvényében rugalmasan alakítják a munkaerő-gazdálkodásukat.

László Zoltán szerint a hazai dolgozókon kívül a harmadik országbeli munkaerő iránti igény is csökkent, és az alacsonyabb besorolású munkakörökben is kevesebb az igény az EU-n kívüli vendégmunkásokra. Az autóipar lassulása és az építőipar visszaesése is hatással van a munkaerőpiacra. A szórakoztató elektronikai gyártók raktárkészleteik növekedéséről számoltak be, ami jelentős költségnövekedést jelent számukra.