Dyson: jelentős leépítés az Egyesült Királyságban

A Dyson, a világhírű porszívó- és hajszárítómárka, jelentős átszervezésbe kezdett, amely során körülbelül 1000 munkahelyet szüntetnek meg az Egyesült Királyságban, ahol a cég jelenleg mintegy 3500 alkalmazottat foglalkoztat – jelentette a CNBC Live.

A Dyson vezérigazgatója, Hanno Kirner elmondta, hogy a vállalat gyors növekedése miatt rendszeresen szükség van a globális struktúrák felülvizsgálatára. "Gyorsan növekedtünk, és mint minden vállalat, időről időre felülvizsgáljuk globális struktúráinkat, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy felkészültünk a jövőre. Ennek megfelelően változtatásokat javasolunk a szervezetünkben, ami elbocsátásokat eredményezhet" – magyarázta Kirner.

A vezérigazgató hozzátette, hogy a Dyson egyre élesebb és versenyképesebb globális piacokon tevékenykedik, ahol az innováció és a változások üteme csak gyorsul. "Tudjuk, hogy mindig vállalkozó szelleműnek és agilisnak kell lennünk – ezek az elvek nem újdonságok a Dyson számára" – tette hozzá és hangsúlyozta, hogy az eljárás során azokat az embereket támogatni fogják, akiknek az állása veszélyben van.

A vállalat azt is közölte, hogy az átszervezés során veszélybe kerülő alkalmazottaknak támogatást nyújtanak majd, amely különféle karrier-tanácsadási szolgáltatásokat és átképzési lehetőségeket is magában foglalhat. Az átszervezés pontos részletei egyelőre nem ismertek.