Paola Papanicolaou az Intesa Sanpaolo Nemzetközi Leánybankok Divíziójának új vezetője

Paola Papanicolaou-t nevezték ki az Intesa Sanpaolo Nemzetközi Leánybankok Divíziója új vezetőjévé, aki Marco Elio Rottignit váltja a pozícióban.

Papanicolaou korábban a divízió helyettes vezetője volt, és az elmúlt években széleskörű tapasztalatot szerzett a technológiai innováció terén a vállalatcsoportnál. Az új vezető 2015-ben csatlakozott az Intesa Sanpaolóhoz. A vállalat tájékoztatása szerint létrehoztak egy munkacsoportot, amelynek célja a nemzetközi leánybankok közötti szinergiák és együttműködés erősítése. A munkacsoport a lakossági banki szolgáltatásokat nyújtó Banca dei Territori és a vállalati befektetéseket kezelő IMI Corporate & Investment Banking Division jó gyakorlatait kívánja összvállalati szinten elterjeszteni. Emellett a vagyonkezelési részleggel való együttműködés elmélyítése, valamint a digitális és technológiai fejlesztés előmozdítása a csoport nemzetközi leánybankjaiban is céljuk.

Az Intesa Sanpaolo Nemzetközi Leánybankok Divíziója jelentős szerepet játszik a csoport eredményességében, hiszen 2024 első negyedévében a nettó nyereség közel 14%-a származott ebből a részlegből. A divízió három kontinens 12 országában van jelen, mintegy 900 fiókján keresztül 7,2 millió ügyfelet szolgál ki, és körülbelül 21 000 embert foglalkoztat.