Lando Norris dominálta a pénteki szabadedzéseket a Brit Nagydíjon

A McLaren versenyzője, Lando Norris kiváló teljesítményt nyújtott a Formula–1-es Brit Nagydíj pénteki szabadedzésein, ahol mindkét gyakorláson az élen végzett a hazai közönség előtt Silverstone-ban.

Norris 1:27.420 perces köridővel volt a leggyorsabb az első szabadedzésen, megelőzve ezzel a kanadai Lance Strollt az Aston Martinnal (1:27.554 p), és saját csapattársát, az ausztrál Oscar Piastri-t (1:27.631 p). A második szabadedzésen is őrizte vezető pozícióját, ahol 0.871 másodperccel javított az első edzésen elért idején, és 1:26.549 perces köridővel zárta a napot. Ebben a gyakorlásban Piastri volt a második leggyorsabb (1:26.880 p), míg a harmadik helyet a Red Bull mexikói versenyzője, Sergio Perez szerezte meg (1:26.983 p).

A pénteki gyakorlások során három Forma-2-es versenyző is részt vett beugróként, köztük a jövőre a Haas F1-es csapatát erősítő Oliver Bearman, az argentin Franco Colapinto (Williams), valamint a francia Isack Hadjar (Red Bull). Emellett az ausztrál Jack Doohan, az Alpine teszt- és tartalékversenyzője is lehetőséget kapott az edzésen a francia csapattól.

A háromszoros világbajnok és címvédő holland Max Verstappen (Red Bull) az első edzésen a negyedik helyen végzett (1:27.729 p), de a második gyakorláson meglepetésre csak a hetedik helyet tudta megszerezni (1:27.233 p).

Norris népszerűsége a hazai pályán kiemelkedő, a rajongói találkozón számos szurkoló jelent meg, hogy támogassa a brit versenyzőt.