Tizenegyesrúgó Európa-bajnokság!

Az igazi döntő a német–spanyol mérkőzés volt, ahol a spanyolok győzelmét követően a semleges szurkolók szerint már eldőlt az Európa-bajnokság sorsa a hollandok előtt. A németek és a spanyolok közötti meccs után 300 ezer német szurkoló újrajátszást követelt Cucurella kezezése miatt, míg 400 ezer spanyol azzal érvelt, hogy Kroost már a 6. percben ki kellett volna állítani Pedri felrúgása miatt.

A foci-Eb sajátossága, hogy a politika és a kereskedelem hatására a nemzeti érzelmek annyira felkorbácsolódnak, hogy a kieső 20 csapat után a megmaradt négy iránt már jóval kevesebb az érdeklődés. A topsztárok gyakran nem tudnak teljesíteni a hosszú szezonok után, és a meccsek inkább iszapbirkózásra hasonlítanak. Izgalmat leginkább az hoz, hogy ki tudja ügyesebben a labdát a másik kezére pöccinteni a 16-oson belül, vagy ki rúg több büntetőt a végén. Az angolok, a franciák és a portugálok is így maradtak állva, de később kiestek. A Copa Americán Uruguay és Argentína is hasonló módon jutott tovább. A franciák öt meccsen egy akciógólt sem rúgtak, ami felveti a kérdést, hogy nem lenne-e olcsóbb és egyszerűbb rögtön a büntetőkkel kezdeni az Eb-t. Ebben az esetben elég lenne országonként 5+1 játékos, és egy nap alatt le lehetne bonyolítani a versenyt.

Ha mégis maradnak a 90 perces meccsek, Farkasházy Tivadar javasolja, hogy a védők viseljenek kényszerzubbonyt, hogy ne tudjanak kezezni a labdával.