Torgyán József egykori villája újra eladó, jelentősen csökkentett áron

Torgyán József, a néhai kisgazda politikus egykori villája ismét eladó, most 699 millió forintért, míg korábban 950 millióért hirdették. Az ingatlan paraméterei is változtak az előző hirdetéshez képest.

Torgyán József, a Független Kisgazdapárt néhai elnöke és volt földművelésügyi miniszter egykori villája újra megjelent az ingatlanpiacon, ezúttal 699 millió forintos áron. Az ingatlant korábban, 2023-ban, 950 millió forintért kínálták eladásra.

A hatszobás, 410 négyzetméteres, márványpadlós villa Budapest XII. kerületében található, egy 1264 négyzetméteres telken. Az ingatlanhoz tartozik egy fűtött garázs, amely négy autó befogadására alkalmas, valamint finn szauna és borospince is.

Torgyán 2000-ben vásárolta meg az ingatlant, akkori állítása szerint 50 millió forintért. Azóta az épület jelentős felújításon esett át.

Érdekesség, hogy Torgyán egyik vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel a villát, mivel nem akarta, hogy „betörő-, rabló- és robbantócsoportok” tudják, pontosan hol lakik.

Az ingatlan paraméterei az előző hirdetéshez képest változtak: az alapterület 324 négyzetméterről 410 négyzetméterre nőtt, míg a telek mérete 1213 négyzetméterről 1264 négyzetméterre. Az új hirdetés szövegében nem utalnak rá, hogy az ingatlan átalakításon esett volna át, így nem derül ki, mitől nőttek a méretek.

A jelenlegi eladási áron a villa négyzetméterára 1,7 millió forint, ami jócskán magasabb a kerület átlagos, 1,43 millió forintos négyzetméterárainál.