Dani Carvajal súlyos térdsérülése miatt hosszú időre kiesik

Dani Carvajal, a Real Madrid jobbhátvédje, súlyos térdsérülést szenvedett a Villarreal elleni mérkőzésen, ami miatt hónapokra kieshet a játékból.

A Real Madrid és a Villarreal közötti mérkőzésen Dani Carvajal, a hatszoros Bajnokok Ligája-győztes jobbhátvéd, súlyos térdsérülést szenvedett. A 93. percben történt baleset következtében Carvajalt hordágyon kellett levinni a pályáról.

A diagnózis szerint Carvajal térdszalag-szakadást szenvedett, amely műtéti beavatkozást igényel. Emiatt valószínűleg hónapokra kiesik a játékból, és a szezon hátralévő részében nem léphet pályára. A játékos a mentőautóból üzent a szurkolóknak, hogy alig várja, hogy megkezdje a felépülést, és visszatérjen a pályára.

Carvajal a közösségi oldalán erősítette meg, hogy elszakadt térdszalagja, az orvosi jelentés szerint viszont még ennél is súlyosabb a helyzet. A jobb térdében az elülső, az oldalsó szalag, valamint a térd hátsó részén található izom is elszakadt.

A mérkőzést a Real Madrid 2-0-ra nyerte, de a csapat az elmúlt 15 hónapban több kulcsjátékosát is elveszítette térdsérülés miatt, köztük Éder Militaót, David Alabát és Thibaut Courtois-t.

Az eset külön tragédiája, hogy Carvajal lába Yeremy Pinóval akadt össze, aki teljesen vétlen volt. Pino a mérkőzés után bement az öltözőbe, hogy vigasztalja Carvajalt.

Régóta tervben volt, hogy Carvajalnak 2025 nyarán lejáró szerződését meghosszabbítják, de a klub szimbolikusan ezt a sérülése másnapján hivatalosan is bejelentette. A 32 éves hátvéd szerződése immár 2026 nyaráig szól a madridiakkal.

Carvajal még 10 évesen csatlakozott a Real Madridhoz, a világ egyik legpatinásabb klubjához, és egyetlen rövidebb kitérőt leszámítva végig a spanyol csapatot szolgálta. Eddig összesen 26 trófeát nyert a klubbal.

Az elmúlt két hétben ez már a harmadik hasonló sérülés világsztárok körében, ami különösen aggasztó a futball világában.