Keanu Reeves debütálása a profi autóversenyzés világában

Keanu Reeves, a híres színész, mostantól hivatalosan is profi autóversenyzőként is bemutatkozott, miután részt vett az Indianapolis Motor Speedway-en megrendezett Toyota GR Kupában.

A 60 éves színész szombaton állt rajthoz a híres versenypályán, ahol a 35 induló közül a 31. helyre kvalifikálta magát, de végül a 25. helyen ért célba. Reeves az első körben sikeresen elkerült egy ütközést, majd a verseny közepén, a kilences kanyar kijáratánál megpördült, de sérülés nélkül folytatta a versenyt.

Érdekesség, hogy a verseny során a legmagasabb pozíció, amit elért, a 21. hely volt, bár a végső eredménye a 25. hely lett. A színész már korábban is részt vett autóversenyeken, például a Long Beach-i Toyota Nagydíjon, amit 2009-ben megnyert.

Reeves vasárnap újra a rajtvonalhoz áll, ezúttal a 92-es számú BRZRKR autót vezeti majd, amellyel saját képregényét népszerűsíti. A verseny a Toyota spec-versenysorozatának része volt, a hétvégi Indy nyolcórás verseny egyik betétsorozata, és vasárnap újabb futamot rendeznek a résztvevőknek.

Reeves csapattársa Cody Jones, a Dude Perfectből ismert. A tervek szerint Reeves kedden Los Angelesben részt vesz egyik klasszikus mozijának, a Féktelenül (Speed) című filmnek a 30. évfordulós vetítésén, amelyre természetesen filmbéli sztárpárja, Sandra Bullock is meghívást kapott.