Tragikus hirtelenséggel meghalt a barcelonai olimpikon, Petrovics János

52 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Petrovics János, a korábbi ökölvívó olimpikon.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség közösségi oldalán jelentette be a szomorú hírt. Petrovics, aki 1971. augusztus 9-én született, három amatőr magyar bajnoki címet szerzett pályafutása során, és részt vett világbajnokságokon is. Profi ökölvívóként több magyar és nemzetközi címmérkőzésen is megmérettette magát.

Az 1992-es barcelonai olimpiai játékokon képviselte hazánkat, ahol azonban az első fordulóban búcsúzott, miután vereséget szenvedett a nigériai Moses Odiontól. Az olimpikonok közötti barátságok hosszú távúak lehetnek, és Petrovics János is tartott a kapcsolatot korábbi sporttársaival. Demeter György, az XL-Sisters együttes énekese, aki jelenleg heti három dialízisre szorul, tervezi, hogy ősszel jegyesével, Judittal Barcelonába utazik, ahol egy kedves barátjuk él, aki meghívta őket. Ez a barát akár Petrovics János is lehetett, hiszen az olimpikonok gyakran tartják a kapcsolatot egymással, és támogatják egymást a sporton kívüli életben is.

Demeter György, aki Demjén Ferenc korábbi vokalistájaként is ismert, cukorbetegsége és egy lábamputációja ellenére elutasítja a vesetranszplantációt, mondván, hogy a fertőzés kockázata miatt nem ajánlják cukorbetegeknek, és a hasnyálmirigy-cserét is magában foglaló beavatkozás túl sok kockázattal járna számára. Az énekes a kezelések ellenére jól van, és bár ülve kell énekelnie, élvezi a zenélést és a koncerteket. Demeter György és jegyese, Judit az esküvőjüket is tervezik, amelyet a magas költségek miatt kellett elhalasztaniuk. Az énekes és a sportoló közötti kapcsolat példázza, hogy az élet különböző területein elért sikerek mellett a barátság és a támogatás is fontos szerepet játszik az emberek életében.