Borult idő és enyhe eső várható vasárnap

Vasárnap borult időre számíthatunk, helyenként szitálással és gyenge esővel, de a Dunántúlon és a Dél-Alföldön délutánra már felszakadozhat a felhőzet.

Vasárnap országszerte borult idő várható, szitálás és gyenge eső több helyen is előfordulhat. A Dunántúlon és a Dél-Alföldön délutánra csökkenhet a felhőzet, és több órára kisüthet a nap, míg északkeleten továbbra is borult marad az ég. A nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul, míg késő estére 8-14 fokra hűl le a levegő.

A meteorológiai szolgálat szerint a Dunától keletre és a déli területeken eső vagy zápor is előfordulhat. Az Észak-Dunántúlon időnként megélénkülhet az északnyugati szél, de általában mérsékelt marad a légmozgás.

Veszélyes időjárási jelenség nem várható, így nem adtak ki figyelmeztetést egyetlen vármegyére sem. Az alsóbb légrétegekben magas a páratartalom, ami kedvez a kórokozók terjedésének, ezért érdemes figyelni az egészségügyi kockázatokra.

Vasárnap estétől hétfő reggelig északkeleten továbbra is erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt csökken a felhőzet, és derült vagy kissé felhős idő várható.