Az MVM nem számít fel késedelmi kamatot az átmenetileg csúszó befizetéseknél

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. bejelentette, hogy nem számol fel késedelmi kamatot azoknak az ügyfeleknek, akik az E.On-tól átvett ügyfélként a júniusi áramszámlájukat július 19. után csoportos beszedéssel rendezik.

Az intézkedés hátterében az áll, hogy az E.ON Áramszolgáltató Kft. 2024. június 30-án beolvadt az MVM Next-be, így július 1-jétől az MVM Next látja el az egyetemes áram- és földgázszolgáltatást Magyarországon. Az átállás informatikai nehézségei miatt egyes ügyfelek nem tudták csoportos beszedési megbízás útján rendezni a 2024. júniusi villanyszámlájukat.

Az érintett ügyfeleknek két lehetőségük van: vagy egyedi utalással egyenlítik ki a tartozásukat, vagy megvárják, amíg az MVM jogosulttá válik a számlavezető pénzintézet felé a fizetési kérelem benyújtására, ami július 19. után várható.

Az MVM Next hangsúlyozta, hogy az átmenetileg csúszó számlakifizetések esetén sem fog késedelmi kamatot felszámítani, így az ügyfeleknek nem kell aggódniuk a késedelmi díjak miatt ebben az átmeneti időszakban. A társaság kéri az ügyfeleket, hogy a júniusi, valamint a hamarosan érkező júliusi villanyszámlájuk esetében gondoskodjanak megfelelő fedezetről.