A Sony kivezeti a Blu-ray lemezeket

Létszámleépítés kezdődött a Sonynál, ami mögött az áll, hogy a vállalat fokozatosan leállítja az írható lemezek, köztük a Blu-ray lemezek gyártását. A magánemberek számára, akik adattárolásra használják a Blu-ray lemezeket, érdemes lehet bespájzolni, vagy elgondolkodni az adattárolás más formáinak használatán.

A Blu-ray lemezek előnyei között szerepel, hogy jelentős adatmennyiséget képesek tárolni, akár 25-ször többet mint a DVD-k, és hosszabb ideig őrzik megbízhatóan az információkat. Emellett több extra tartalmat és interaktív lehetőségeket is kínálnak. Azonban hátrányuk, hogy speciális lejátszót igényelnek, és a tárolókapacitásuk is korlátozott, maximum 125 GB lehet.

A Sony szóvivője egy japán médiumnak adott interjúban megerősítette, hogy a vállalat felülvizsgálja üzleti struktúráját a jövedelmezőség javítása érdekében, és ennek részeként leállítják az írható optikai adathordozók fejlesztését és gyártását. A létszámcsökkentés is része a stratégiának, amely a munkaerő csökkentését jelenti az írható optikai lemezes adathordozók és a szalagosmédia-üzletágban.

A leállítás konkrét dátumáról a disztribúciós partnerekkel, például a nagykereskedőkkel folytatott megbeszélések során döntenek. Annak ellenére, hogy a magánemberek számára megszűnik a Blu-ray lemezek gyártása, a Sony továbbra is fenntartja a termelést a vállalati ügyfelek és a filmipar, így Hollywood számára.