Változékony időjárás várható a jövő héten

A jövő héten változékony időjárásra számíthatunk, a hét elején napsütés, majd szerdától eső várható. A hétvégére csökken a csapadék esélye, de a hőmérséklet továbbra is 20 fok körül alakul.

Hétfőn az ország nagy részén napos, szeles idő várható, kevés felhővel. A hőmérséklet 16-22 fok között alakul, északkeleten azonban csak a déli órákra csökken a felhőzet.

Kedden hajnalban északkeleten pára és köd képződhet, majd napsütéses idő várható. A hőmérséklet hajnalban 5-14, délután 17-25 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb idő.

Szerdán nyugatról kelet felé egy vastag felhőzóna vonul át, eső, zápor és zivatar is előfordulhat. A hőmérséklet hajnalban 8-16, délután 20-24 fok között várható.

Csütörtökön hajnalban ködfoltok képződhetnek, majd napsütéses idő várható, de délutántól nyugat felől vastagodhat a felhőzet, és eső, zápor, zivatar is előfordulhat. A hőmérséklet 12-17 fok között, maximum 20-26 fok között alakul.

Pénteken erősen felhős vagy borult lesz az ég, csapadékzóna vonul át az országon. A hőmérséklet hajnalban 8-15, nappal 15-22 fok között emelkedik.

Szombaton hajnalban köd képződhet, napközben változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A hőmérséklet hajnalban 5-12, nappal 15-21 fok között alakul.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, elszórtan eső, záporeső is előfordulhat. A hőmérséklet minimuma 5-12, maximuma 15-22 fok között valószínű.