Orbán Viktor és Matteo Salvini találkozója: A nemzetközi patriótamozgalom megerősödése

Orbán Viktor magyar miniszterelnök részt vett a Liga párt találkozóján Pontidában, ahol a nemzetközi patriótamozgalom megerősödése volt a középpontban.

Orbán Viktor jelenléte a Liga párt találkozóján, amelyet a lombardiai Pontidában tartottak, a nemzetközi patriótamozgalom megerősödését jelzi. A találkozón magyar, osztrák, spanyol, portugál, cseh és amerikai patrióták is részt vettek. Matteo Salvini, a Liga párt vezetője köszönetet mondott Orbán Viktornak a részvételért, hangsúlyozva, hogy a mostani esemény a párt harmincadik találkozója.

Orbán Viktor beszédében kiemelte Magyarország és Olaszország migrációs politikájának védelmét. Hangsúlyozta, hogy az apa férfi, az anya nő, és ez akkor is így lesz, ha a nemzetközi baloldal a „feje tetejére áll”. Emlékeztetett az 1848-49-es szabadságharc hőseire, és hangsúlyozta, hogy az olasz és a magyar nép sohasem adja fel a szabadságát, és nem engedi át az országát idegeneknek.

A magyar kormányfő európai hazafinak nevezte Matteo Salvinit, akit Magyarországon hősként ünnepelnek, mert lezárta a határokat és megvédte az olaszok otthonait és Európát is. Orbán szerint Salvini kitüntetést érdemelne, nem pedig büntetőeljárást, amit a baloldal és egész Európa szégyenének nevezett.

A migrációval kapcsolatban Matteo Salvini ellen büntetőeljárás indult, amit Orbán Viktor és Salvini is Európa szégyenének tart. Orbán Viktor szerint Magyarország is büntetést kapott, mert nem engedi be a migránsokat, ami Brüsszel szégyene. Hozzátette, hogy ha tovább büntetik Magyarországot, a migránsokat Budapestről Brüsszelbe fogják szállítani. "Ha migránsokat akarnak, meg fogják kapni" – jelentette ki.

Orbán Viktor szerint Magyarország az élő példa arra, hogy a baloldal legyőzhető. Kiemelte a magyar gazdasági sikereket, mint a teljes foglalkoztatottság, az adócsökkentés, a bérek növelése és a családok védelme.

Matteo Salvini kijelentette, hogy megszületett az európai népek szövetsége, amely békét akar. Hangsúlyozta, hogy az európai patrióták nem adják fel a törekvést a békére, a szabadságra, a nemzeti döntéshozatalra és a biztonságra.

Salvini a baloldalt kritizálta, mert békét hangoztat, de háborút finanszíroz, és jogokat követel, de megfeledkezik kötelességéről. Hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor ellen Soros György és az eltörlés kultúrája indított támadást.

Orbán Viktor célja az európai jobboldal újraegyesítése, és kijelentette, hogy "visszavesszük Varsót".

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy Olaszország az olaszoké, Magyarország pedig a magyaroké, és arra buzdította a gyűlés résztvevőit, hogy kövessék az olyan nagyszerű vezetőket, mint Matteo Salvini.