Lövöldözés egy izraeli buszpályaudvaron: Egy nő meghalt, nyolcan megsebesültek

Egy 25 éves nő életét vesztette, és nyolc ember megsérült egy izraeli buszpályaudvaron történt lövöldözés során. A támadást egy 29 éves, büntetett előéletű beduin férfi követte el, akit a helyszínen agyonlőttek.

Vasárnap délután lövöldözés történt az izraeli Beér-Seva központi buszpályaudvarán, amely során egy 25 éves nő meghalt, és nyolc ember megsérült. A támadást egy 29 éves, büntetett előéletű beduin férfi követte el, aki a Negev-sivatag egyik településén él. A támadót a helyszínen agyonlőtték a rendőrök.

A merénylő a buszpályaudvar több részén lövöldözött, beleértve egy gyorséttermet és egy kávéházat is. A mentőszolgálat jelentése szerint két embert súlyos, négyet közepes, többeket pedig könnyű sérülésekkel szállítottak kórházba.

A rendőrség még mindig keresi az esetleges bűntársakat, és folytatja a terep felmérését. Az Ahmad al-Ukbi néven megnevezett férfi kapcsolatban állhatott egy 2015-ös terrortámadással, amely során egy katona és egy tévesen támadóként azonosított eritreai férfi is meghalt.