Börtönben marad Czeglédy Gergő, az óbudai alpolgármester

A másodfokú bíróság megerősítette az elsőfokú bíróság döntését, így Czeglédy Gergő óbudai alpolgármester továbbra is előzetes letartóztatásban marad.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása alapján a Magyar Nemzet arról számolt be, hogy a másodfokú bíróság helybenhagyta a Budai Központi Kerületi Bíróság korábbi végzését, amely értelmében Czeglédy Gergő és egy társa ellen továbbra is fennmarad a letartóztatás.

Czeglédyt, aki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) felügyelőbizottságának is tagja volt, a Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetéssel vádolja. A vád szerint fiktív szerződéseket kötöttek Óbuda önkormányzatával, és ezek a szerződések több mint százmillió forintos vesztegetési pénzek kifizetésére szolgáltak.

Az ügyben eddig összesen tíz gyanúsított van. A gyanúsítások középpontjában egy férfi áll, aki két reklámtevékenységet folytató gazdasági társaság ügyvezetőjeként állítólag több mint százmillió forintot fizetett Czeglédynek. Cserébe az alpolgármesternek hivatali helyzetét kihasználva kellett közbenjárnia a reklámberendezésekkel kapcsolatos engedélyek és hozzájárulások megszerzéséért.

A vesztegetési összegek eltitkolása érdekében a reklámtevékenységet folytató cégek ügyvezetője fiktív szerződéseket kötött, amelyeket a valóságban nem teljesítettek, és amelyek megkötésekor sem állt szándékukban a szolgáltatások nyújtása.

A letartóztatást követően Karácsony Gergely főpolgármester, a frakciókkal történt egyeztetést követően, visszahívta Czeglédy Gergelyt a BKK felügyelőbizottságából.