"Hát ez nem így van ám Magyarországon" - Emlékszik Stohl András leghátborzongatóbb alakítására? Végre megszólalt a zseniális szerepről

Sorozatunk eheti részében egy nevelőintézet zord falai közé utazunk vissza, ahol a Rosszfiúk című film története bontakozik ki. Sas Tamás alkotásában Stohl András és Ganxsta Zolee is fontos szerepet kapott. A rendező és a Jászai Mari-díjas színész is megosztották emlékeiket a filmről és a forgatásról.

Sas Tamás elárulta, hogy Stohl András szerepét kifejezetten rá írták, és a tornatanár karakterében nyújtott alakítása kiemelkedő volt a színész pályafutásában. A gyerekszereplőket egy korszerű, nyitott nevelőintézetből válogatták ki, ahol Steiner Kristóf is felfedezésre került. Pálmai Anna esetében egy drámatagozatos gimnáziumban talált rá a tehetségre, aki később kiderült, hogy Szirtes Ági lánya, és jelenleg a Katona társulatának tagja.

Ganxsta Zolee bevonása a filmbe a forgalmazó ötlete volt, mivel a rapper akkoriban nagy népszerűségnek örvendett. A dalok szövegét Zolee írta, amelyek olyan jól sikerültek, hogy a filmzene CD-je aranylemez lett. Zolee karakterét kifejezetten neki írták, és a zenész szerepén túl a történet részévé is vált.

Stohl András a szerepet Sas Tamás korábbi felkérésére kapta, a Presszó című film után. A színész szerint Magyarországon egy fiatal színész minden lehetőséget megragad, így ő is örömmel fogadta el a szerepet. A forgatókönyvet újszerűnek és izgalmasnak találta, és a karakteréhez való viszonyulásában a színészi hivatásnak megfelelően kereste a kapcsolódási pontokat. A forgatásról úgy emlékszik, hogy kivételesen jó munka volt, és különösen emlékezetes jelenet volt Bodó Viktorral, amelyben a karaktere homoszexualitására utaltak.

: "Hát ez nem így van ám Magyarországon" - Emlékszik Stohl András leghátborzongatóbb alakítására? Végre megszólalt a zseniális szerepről.