Veszedelmes manőverek egy motoros futártól az M1-M7-es bevezetőn

Rendkívül veszélyes helyzetet okozott egy motoros ételfutár az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszán, amikor a leállósávban közlekedett, és több szabálytalanságot is elkövetett – számolt be az esetről a Magyar Közút Instagram-oldalán.

A Magyar Közút egyik szigetszentmiklósi útellenőre észlelte a motoros futárt, aki a leállósávon haladt huzamosabb ideig, és a felvételek tanúsága szerint bizonytalanul vezetett. A leállósáv használata a legkisebb szabálytalanság volt azok között, amiket a futár elkövetett. A motoros több csomópontnál is a forgalomtól elzárt területeken átvágva haladt tovább, ami komoly balesetveszélyt jelentett, mivel a felhajtó ágakon szabályosan közlekedők nem számíthatnak arra, hogy valaki balról váratlanul eléjük kerül.

Az útellenőr nem tudta megállítani a motorost, de követte, hogy megelőzze a balesetet, és közben értesítette a diszpécserszolgálatot is. A motoros végül eltűnt az útellenőr elől Budapest határában, ahol a Magyar Közút már nem rendelkezik illetékességi hatáskörrel.

A Magyar Közút posztjában hangsúlyozza, hogy a leállósávot tilos közlekedésre használni, és felhívja a figyelmet arra, hogy a szabályosan közlekedőknek is fokozottan figyelmesnek kell lenniük, mert bármikor előfordulhatnak váratlan helyzetek, amelyekre csak akkor tudnak megfelelően reagálni, ha minden esetben a vezetésre és a forgalomra koncentrálnak.