Elhunyt Antal Attila, a magyar időfutam-bajnokság kerékpárosa

Elhunyt Antal Attila, aki június 19-én súlyos balesetet szenvedett a Debrecenhez közeli bocskaikerti országúti kerékpáros időfutam országos bajnokságon.

Az 50 év felettiek korosztályába tartozó masters kerékpáros a bemelegítés során ütközött egy szabályosan parkoló autóval, amely a versenypályán kívül, a forgalom elől lezárt úton állt. A baleset következtében Antal Attila elveszítette az eszméletét, és leállt a légzése, ezért mentőhelikopter érkezett a helyszínre, ahol azonnal megkezdték az újraélesztését. A sérültet bő fél óra elteltével stabil, de súlyos állapotban, feltehetően tüdő- és koponyasérülésekkel szállították a debreceni Kenézy Gyula Kórházba.

A tragikus esemény után négy nappal, a pannonhalmi mezőnyverseny országos bajnokság rajtja előtt a kerékpárosok A betűt formáltak, ezzel is kifejezve támogatásukat és mielőbbi gyógyulást kívánva Antal Attilának. Azonban a remények ellenére bekövetkezett a legrosszabb, és a kerékpáros közösség tagjai mély fájdalommal értesültek Antal Attila haláláról.

A magyar szövetség (MKSZ) közösségi oldalán keresztül fejezte ki részvétét: "Mindannyian, az egész kerékpáros közösség reménykedett a felépülésben, sajnos azonban bekövetkezett a legrosszabb. Az utánpótlás-, az elit és a masters versenyzők, valamint az MKSZ minden tagja nevében részvétünket fejezzük ki a gyászoló családnak".