Dudás Miklós édesapját brutálisan megtámadták egy benzinkúton

Dudás Miklós világbajnok kajakozó édesapját súlyos támadás érte egy benzinkúton, amelynek következtében az 56 éves férfi kómába került. A rendőrség hat férfit gyanúsít a támadással, de a vallomástételt többen megtagadták.

A támadás augusztus 30-án történt, amikor Dudás Miklós édesapját hat férfi támadta meg és verte félholtra egy benzinkúton. Az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy jelenleg is kómában van. A rendőrség másfél napon belül elfogta a feltételezett elkövetőket, akik közül az egyik férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, míg az öt másik férfit csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsítják.

A támadás hátterében egy pletyka állt, miszerint Dudás édesapja megcsalja a feleségét. Amikor az édesapa felszólította a pletykát terjesztő nőt, hogy hagyja abba a híresztelést, a nő testvéreit küldte rá, akik közül hatan támadták meg az áldozatot. Az egyik gyanúsított beismerte, hogy ő vitte be az első ütést, míg egy másik azt állította, hogy Dudás apja fenyegetőzve és szentségelve közeledett hozzájuk.

Dudás Miklós a közösségi oldalán osztotta meg a történteket, részletezve az eset előzményeit is. Elmondása szerint a támadók kiszálltak a kocsikból, és elkezdték rugdosni az édesapját, majd őt is megütötték, amikor odarohant. A hat férfi jelenleg szabadlábon védekezik az eljárás során.

A 24.hu értesülései szerint a gyanúsítottak közül többen nem tettek vallomást, és volt, aki azt állította, hogy az 56 éves férfi ment oda hozzájuk szentségelve és fenyegetőzve. Az áldozat agyhártyagyulladást és vérmérgezést kapott, és Dudás Miklós a tettesek mielőbbi megbüntetését kéri.

Dudás Miklós kislánya, Nara, különösen kötődött a nagypapájához. A kislány hangfelvételt küldött a kómában fekvő nagypapájának, amelyre az édesapja mosollyal reagált, annak ellenére, hogy eddig semmire nem reagált. Nara üzenete így szólt: "Szia, papa, itt a Gyönyörűséged! Kérlek, ébredj fel és gyere haza!"

Az áldozat utolsó szavai a támadás előtt ezek voltak: "Mi van, gyerekek, hányan jöttetek..? Nem erről volt szó!" A család reméli, hogy az édesapa magához tér, de ha fel is ébred, teljesen kiszolgáltatott életet kell élnie, mivel pelenkázni kell, és nem fog tudni járni vagy beszélni.