Tiborcz-család földvásárlásai Bicske környékén

A Tiborcz család jelentős földvásárlásokat hajt végre Bicske környékén, miközben jelentős agrártámogatásokat is kapnak. Az újabb vásárlásokkal a család már több száz hektár földet birtokol a térségben.

Tiborcz Sándor István, a miniszterelnök vejének apja, több mint 16 hektárnyi földet vásárolt Bicskén és Csabdiban, összesen több mint 65 millió forintért. A vásárolt területek szántók, rétek, legelők és erdők. A vásárlások érvényessége az illetékes hatóság jóváhagyásától függ, és Tiborcz Sándor kijelentette, hogy az ingatlanokat maga használja, és öt évig nem adja el.

A Szabad Európa szerint Tiborcz István Ferenc és apja 19,6 hektár földet vásárolt 75 millió forintért. A család így már legalább 340 hektár földet birtokol Bicske környékén. A vásárlásokról az önkormányzat közzéteszi a szerződéseket, hogy az esetleges elővásárlási joggal rendelkezők értesülhessenek a tervezett üzletről.

A Tiborcz család az elmúlt években több földet vásárolt, és jelentős agrártámogatásokat is kaptak. Tiborcz Sándor korábban 687 millió forint támogatást nyert el erdősítésre az EU-tól, míg fia 215 millió forintot, majd 156 millió forintot kapott hasonló célra. Tiborcz István később azt nyilatkozta, hogy nem használja fel a támogatást.

A család földvásárlásai és támogatásai jelentős mértékben hozzájárulnak a térség agrárfejlesztéséhez, miközben a birtokok mérete folyamatosan növekszik.