Wimbledon után Budapestre érkezik a kazah teniszszenzáció

A világelső Iga Swiatek váratlanul búcsúzott a wimbledoni teniszbajnokság női egyesének harmadik fordulójában, ahol a kazah Julija Putyinceva okozott meglepetést. A 23 éves lengyel játékos, aki nemrégiben még a Roland Garros győzteseként ünnepelhetett, füves pályán nem találta a megszokott ritmusát, és a világranglistán 35. helyen álló Putyinceva ellen szenvedett vereséget 3:6, 6:1, 6:2-re.

Swiatek a mérkőzés elején még tartotta magát, az első szettet meg is nyerte, de a folytatásban hibái miatt elveszítette a fonalat. Putyinceva kihasználta ellenfele gyengélkedését, és fordítani tudott a meccsen. Swiatek elmondása szerint meglepődött a vereségen, és beismerte, hogy nem pihente ki magát a Roland Garros után, ami hibának bizonyult. „Ezt a hibát nem követem el még egyszer” – fogalmazott a lengyel teniszező, aki eddig a legjobb eredményét a tavalyi negyeddöntővel érte el Wimbledonban.

A lengyel teniszezőnek korábban Wimbledonban a negyeddöntő jelentette a legjobb eredményt, míg Putyinceva a következő körben, a nyolcaddöntőben a lett Jelena Ostapenkóval mérkőzik.

A Magyar Tenisz Szövetség bejelentése szerint a wimbledoni meglepetésembert, Putyincevát a Hungarian Grand Prix-n is láthatja majd a budapesti közönség. A kazah játékos, aki a HUNGP 2021-es bajnoka, remek játékával hívta fel magára a figyelmet, és az első kiemelt Swiateket is magabiztosan győzte le.