Taxis támadás Budapesten: A sofőr folytatja munkáját

Egy budapesti taxis, Damu József, késsel való fenyegetés után elvesztette autóját, de a történtek ellenére továbbra is folytatja a taxizást. Az elkövetőt, L. Antalt, a rendőrség elfogta.

Damu József, aki évtizedek óta taxizik Budapesten, egy életveszélyes támadás áldozata lett, amikor egy utasa, L. Antal késsel fenyegette meg, és elrabolta az autóját. Az eset során L. Antal két órán keresztül furikáztatta magát, majd előkapott egy pengét, amit József oldalához szorított, és arra utasította őt, hogy üljön át az anyósülésre. Ezután L. Antal a Jég utcához hajtott, ahol pénzt, iratokat és telefont követelt. A sofőrt kirakva elhajtott az autóval, amelyet később 800 ezer forintért eladott egy ismeretlennek.

A támadás után Józsefnek gyalog kellett eljutnia az M5-ös autópályához, ahol segítséget kért. Az elkövetőt, L. Antalt, a rendőrség két nap után Pestszentlőrincen fogta el. Kiderült, hogy a taxit 800 ezer forintért adta el, de a vevő gyanút fogott, és jelentette az esetet a rendőrségen. Az elkövetőt azonnal börtönbe került, mert egy korábbi büntetését még nem kezdte meg.

József a történtek ellenére folytatni kívánja a taxizást, és barátja, Nagy Béla, aki korábban hasonló támadás áldozata volt, támogatja őt ebben. Nagy Béla 2018-ban egy utasa több tucatnyi késszúrással támadta meg, de azóta visszatért a munkába.

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke javasolja, hogy a taxisok ismét közfeladatot ellátó személynek minősüljenek, hogy csökkentsék az ilyen atrocitások esélyét.

Damu József elmondása szerint a támadás során halálfélelme volt, és úgy érezte, hogy a szerencsén múlt az élete.