Öt elszabadult ló okozott izgalmat az M5-ös autópályán

Pénteken kora délután öt elszabadult ló okozott izgalmat az M5-ös autópályán, amikor a forgalommal szemben vágtattak. Az esemény szerencsésen végződött, személyi sérülés és anyagi kár nélkül.

Október 4-én kora délután öt megvadult ló szaladt a forgalommal szemben az M5-ös autópályán a Szeged felé tartó oldalon. A rendőrség tájékoztatása szerint 13 óra 50 perc környékén, az M5-ös autópálya Nagybani Piac közeli szakaszán vágtázott az öt ló. A Budapesti Rendőr-főkapitányság több egysége érkezett a helyszínre, és az egyik lehajtónál terelték le az állatokat az úttestről. A lovakat a helyszínre érkező lovásznak adták át, aki visszaterelte őket a villanypásztorral körbezárt legelőjükre, majd zárt karámba helyezte őket. Az eset során sérülés nem történt, az állatok is épségben megúszták, anyagi kár sem keletkezett.

Az első beszámolók szerint a lovak egy XX. kerületi bevásárlóközpont parkolójából indultak el, majd az autópálya bevezető sávjában futottak egymás mellett. Egy kamionos gyorsan felismerte a veszélyhelyzetet, és a bevezetősáv végéhez kanyarodva elállta az állatok útját, megakadályozva, hogy az autópályára fussanak.

A lovasok nem sokkal negyed három után végigvágtattak egy XX. kerületi áruház parkolóján, majd a gyorsforgalmi út felé vették az irányt. Itt vette őket észre a felvételt készítő két férfi, akik azonnal értesítették a rendőrséget, valamint sétatempóban az állatok után eredtek. Az öt ló az egész utat elfoglalta, több autós is csak óvatosan tudott mögöttük közlekedni. A kamerás jármű egyik utasa kiszállt, hogy még a felhajtón némi hatást gyakoroljon a szökevényekre, de nem járt sikerrel.

Végül egy kamionos hihetetlen helyzetfelismeréssel keresztbe állt, és eltorlaszolta az utat az állatok előtt, így megelőzött egy esetleges katasztrofális kimenetelű balesetet.

Az eseményről több videófelvétel is készült, amelyek közül az egyik a közösségi médiában is megjelent. Szerencsére az incidens során sem a lovak, sem az emberek nem sérültek meg, és anyagi kár sem keletkezett.