Michelin által is ajánlott étterem zár be Budapesten

A Michelin által is ajánlott népszerű budapesti étterem, a Laurel bejelentette, hogy bezárja kapuit a Kertész utcában.

A Laurel étterem öt évvel ezelőtt nyitotta meg a kapuit, és az eltelt idő alatt számos kihívással néztek szembe, beleértve a COVID-19 pandémiát is. Az étterem csapata összetartott, házhoz szállított gourmet dobozokat készített, lakásétteremként működött, részt vett fesztiválokon, és gasztronómiai kalandokat élt meg Erdélyben. Emellett a Laurel egy testvéréttermet is nyitott, a Csopaki Restit, és időnként Sütiboltként is üzemelt. Az étterem búcsúposztjában azt írták, hogy büszkén valósították meg mindazt, amit a Laurel adhatott, de most nehéz szívvel úgy döntöttek, hogy befejezik a működést a Kertész utcában.

A tulajdonosok és a személyzet új terveken dolgoznak, amelyekről hamarosan tájékoztatják a közönséget, de egyelőre nem részletezték ezeket. A jó hír az, hogy a Csopaki Restit továbbra is üzemeltetik, rendületlenül folytatják vele a munkát.

A Laurel tavaly a Michelin ellenőreitől is ajánlást kapott, és a Dining Guide is díjazta, ahol több hazai top étterem ételeiből kóstolhattak a résztvevők. Az eseményről szóló beszámolóban a Laurel káposztás haséjáról is írtunk.

A bezárás okairól nem közöltek további részleteket, de megköszönték az elmúlt éveket: „Hálásak vagyunk a sok kedves szóért, amit az évek során kaptunk, valamint köszönjük, hogy ennyien jártatok és ünnepeltetek nálunk, vagy hogy csak ’úgy’ beugrottatok hozzánk egy jót vacsorázni. Igazán megtisztelő volt minden perc, amit nálunk töltöttetek” – írták. Aki esetleg még ellátogatni szeretne az étterembe, az július 28-ig teheti meg.