A játékosok felelőssége a szégyenteljes teljesítményért Phil Foden szerint

Phil Foden, az angol válogatott támadója szerint nem csak Gareth Southgate szövetségi kapitányt lehet hibáztatni az Európa-bajnokságon nyújtott csalódást keltő teljesítményért.

Foden hangsúlyozta, hogy a játékosoknak is vállalniuk kell a felelősséget, és nem lehet kizárólag a szövetségi kapitányra mutogatni. "Sajnálom Garethet, vezetőknek kell lennünk a pályán" – nyilatkozta a The Guardian cikke alapján. A támadó védelmébe vette Southgate taktikáját, és kiemelte, hogy a kapitány csak a rendszer és a nyomás helyes megvalósítását adhatja meg, de a pályán a játékosoknak kell ezt életbe léptetniük.

A hírek szerint Southgate változtatásokat fontolgat az edzéseken, és egy új felállást tesztel, ami eltérhet az eddig megszokott 4-2-3-1-es rendszertől. Foden elismerte, hogy nagy nyomás nehezedik a szövetségi kapitányra az eddigi meccsek alapján, és hangsúlyozta, hogy ha az angolok játéka nem javul, a csatároknak kell kezdeményezniük.

Végül Foden bizakodóan nyilatkozott arról, hogy ha a következő alkalommal is akadozna az angol válogatott játéka, akkor képesek lesznek változtatni és jobban összefogni a sikeres megoldás érdekében. Az angol válogatott következő ellenfele Svájc lesz, amely meglepetésre kiejtette a címvédő Olaszországot, és nyolc meccs óta veretlen. Svájc csatára, Kwadwo Duah, aki Angliában született, de Svájc színeiben szerzett gólt az idei Európa-bajnokságon, kijelentette, hogy nem gondolja, Anglia alábecsülné őket, tekintettel arra, hogy milyen teljesítményt nyújtottak az Olaszország elleni meccsen.

Duah, aki a bolgár bajnok Ludogorets csapatához igazolt a Nünbergből, érdekes karakter, több nyelven beszél, és rajong a képregényekért. Svájc története során még soha nem jutott be a kontinenstorna elődöntőjébe, de a csoportkörben a házigazda Németország ellen remek meccset játszottak, és most az Anglia elleni meccsen is meg akarják mutatni, amit tudnak. Az angol válogatott tehát komoly kihívással néz szembe a következő meccsen, ahol mindkét csapatnak bizonyítania kell.