Norvég kerékpáros tragédiája az Osztrák Körversenyen

Tragikus baleset áldozata lett André Drége, a norvég kerékpáros, aki a Tour of Austria versenyen vesztette életét egy szerencsétlen esés következtében.

A Gazzetta dello Sport és az Eurosport beszámolója szerint a 25 éves sportoló a verseny negyedik etapjának lejtmenetén bukott meg a Grossglockner hegységben. Drége a Coop-Repsol csapat tagjaként vett részt a versenyen, amikor a tragédia bekövetkezett. A baleset részleteiről keveset tudni, a rendőrség nyomozást indított az ügyben, Drége kerékpárját is megvizsgálják, és kikérdezik azokat a versenyzőket, akik a baleset idején a közelében tekertek.

A szervezők közlése szerint a norvég versenyző a Grossglocknertől Heiligenblut felé vezető szakaszon szenvedett balesetet, és belehalt sérüléseibe. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) is megrendülten értesült Drége haláláról, és részvétüket fejezték ki a versenyző családjának, barátainak és csapattársainak.

A vasárnapi utolsó szakaszt a tragédia miatt egyelőre kérdéses, hogy lebonyolítják-e. Drége idén hét versenyt is megnyert, és úgy tűnt, jövőre már a Jayco AlUla nevű World Tour-csapathoz szerződhet, de sajnos ebből már semmi nem valósulhat meg.

Az utolsó előtti etapot az olasz Filippo Ganna (Ineos Grenadiers) nyerte, míg a magyar Dina Márton (ATT Investments) a 11. helyen ért célba. A verseny összetett vezetője jelenleg a szintén olasz Diego Ulissi (UAE), Dina pedig a kilencedik helyen áll. A tragédia miatt azonban elmaradt a szokásos ünnepség.

A kerékpáros közösség mély gyászba borult, és a verseny további részletei még bizonytalanok. Az események fejleményeire várva a sportvilág együtt érez Drége családjával, barátaival és csapattársaival. Tavaly a Svájci körversenyen is történt halálos versenybaleset, akkor Gino Mäder vesztette életét.