Egy olimpikon felszerelése

A hétfői olimpiai eskütétel előtt több olimpikon is átvette a BOK Csarnokban az olimpiára szánt alkalmi és sportruházatát. Pénteken a vízilabdázók és a kézilabdázók csapatbejelentése is megtörtént, ekkor dőlt el, kik képviselhetik hazánkat Párizsban.

Az ökölvívó Kovács Richárd, aki a tavalyi Európa Játékokon szerzett indulási jogot, szerdán még edzőtáborban tartózkodott Zakopanéban, és a fogadalomtétel után már a következő nap egy nemzetközi edzőtáborba utazik Párizs külvárosába. Itt a súlycsoportja szinte minden képviselőjével találkozhat, beleértve a tengerentúli versenyzőket is, akik az átállás zökkenőmentessége érdekében érkeznek.

Kovács bemutatta, hogy milyen felszereléseket kapott az Adidastól, amely évtizedek óta öltözteti a csapatot. A melegítő a bemutatott fotón láthatóhoz hasonló, a csomag tartalmaz továbbá két pár cipőt, melegítőket, pólókat, galléros pólókat és papucsot. Néhány pólón Magyarország, másokon Hungary felirat szerepel.

A 63,5 kilós súlycsoportban versenyző Kovács csak akkor lehet jelen a megnyitóünnepségen, ha a sorsolás úgy alakul, hogy nem kell az első versenynapon, szombaton ringbe lépnie. A mezőnyben húsz versenyző van, nyolcan közülük kiemeltek, akik így automatikusan a nyolcaddöntőben kezdik a versenyt, míg négyen meccs nélkül kerülnek be a legjobb 16 közé.

Amennyiben Kovács nem kényszerül azonnali küzdelemre, részt vehet élete első olimpiájának megnyitóján a Szajna partján. A felvonulóruhát, amely a férfiak esetében drapp nadrágot és sötét zakót, a nőknél pedig zöld ruhát jelent, a Heavy Tools biztosította, és a ruhákra az utolsó igazításokat is elvégezték.