Autóbalesetben meghalt a fiatal, tehetséges sportoló

A Minnesota Vikings újonc cornerbackje, Khyree Jackson, valamint két középiskolai csapattársa, Isaiah Hazel és Anthony Lytton Jr. életüket vesztették egy három autót érintő balesetben, erősítette meg a marylandi állami rendőrség.

A 24 éves Jackson a tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Minnesota Vikings csapatának tagja volt. A tragikus balesetben Jackson mellett a 23 éves Hazel és a 24 éves Lytton is meghalt. Mindhárom sportoló középiskolában egy csapatban játszott.

A Minnesota Vikings hivatalos Twitter-oldalán fejezte ki megdöbbenését és gyászát Jackson halála kapcsán. "Mély megdöbbenéssel értesültünk Khyree Jackson haláláról, amely egy éjszakai autóbaleset következtében történt. Gondolataink Khyree családjával, barátaival, csapattársaival és edzőivel, valamint a tragikus baleset minden áldozatával vannak." – írták a közleményben.

Hazel, aki a Marylandben és a Charlotte-ban, Lytton pedig, aki a Florida State-ben és a Penn State-ben játszott, szintén fiatal tehetségek voltak. A rendőrségi jelentés szerint Hazel vezette a Dodge Chargert, Jackson az anyósülésen ült, amikor egy másik jármű nagy sebességgel próbált sávot váltani és ütközött velük. A Charger az útról lecsapódott és több facsonknak ütközött.

A helyszínen Jacksont és Hazelt halottnak nyilvánították, míg Lytton a kórházban hunyt el a sérüléseibe. A balesetben részt vevő másik két autó utasai nem sérültek meg. A rendőrség szerint a balesetben szerepet játszhatott az alkohol, és a vádemelés folyamatban van.

Jacksont, aki a Vikings idei játékosbörzéjének negyedik körében került kiválasztásra, nagy esélyesként tartották számon a védőoldalon történő kezdőcsapatba kerülésre.