Louis Tomlinson tévével oldotta meg a Glastonbury Fesztivál meccsnézési problémáját

Az angol-szlovák mérkőzést nem közvetítették a Glastonbury Fesztiválon, de Louis Tomlinson, a One Direction egykori tagja, egy tévével és generátorral megoldotta a helyzetet, így sokan csatlakozhattak hozzá a koncertek közben.

A vasárnapi foci-Eb nyolcaddöntőjében az angol labdarúgó-válogatott 2:1-re győzött Szlovákia ellen. Ugyanezen a napon zajlott a Glastonbury Fesztivál is, ahol a szervezők előzetesen bejelentették, hogy a fellépésekkel ütköző időpont miatt a mérkőzést nem lehet majd megtekinteni a helyszínen. Louis Tomlinson azonban nem hagyta, hogy ez így maradjon, és vasárnap reggel beszerezte a szükséges eszközöket: egy síkképernyős tévét és egy generátort, amit a kemping területére vitt, és wifin keresztül élőben közvetítette a meccset.

Tomlinson a Guardiannek nyilatkozva elárulta, hogy ez már a második tévé, amit a célra vásárolt, mivel az első megrepedt. Kezdetben aggódott a meccs kimenetele miatt, de az egyenlítés után már örömmel ismerte el, hogy az első készülék tönkremenetele az ő hibájából történt. A Buzzfeed szerint a tévéközvetítés híre gyorsan terjedt, és még Scott Bryan tévékritikus is posztolt róla, de azt ő sem tudta, hogy az egészért a One Direction – idén a Szigeten is fellépő – tagja a felelős.

A fesztivál személyzete eleinte aggodalmaskodott a gyülekező tömeg miatt, attól tartva, hogy a közeli színpadról távozó emberek miatt konfliktus alakulhat ki. Néhány rajongó hevesen reagált, amikor közölték velük, hogy a vetítést be kell fejezni. Végül azonban sikerült megegyezni, és a tévét távolabb helyezték el, ami éljenzést váltott ki a jelenlévők között.

Az énekes húga, Lottie Tomlinson egy TikTok videót is megosztott a fesztiválon történt meccsnézésről, amelyen a "Three Lions (Football's Coming Home)" című dal hallható. Tomlinson testvérével és barátaival kempingezett a fesztiválon, és a telefonjáról megosztotta a közvetítést, így pár tucat fesztiválozóval együtt nézhették, ahogy az angolok egy utolsó utáni pillanatban ollózott góllal hosszabbításra mentik a meccset, amit aztán nagy nehezen meg is nyertek.