"Erre nagyon büszkének kell lenni" – Majka lerántotta a leplet: valójában ezért tér vissza az RTL-hez

A 44 éves Fonogram-díjas magyar rapper, Majka 16 év után tért vissza az RTL-hez, ahol karrierje is kezdetét vette. Az X-Faktor mentori szerepében próbálhatja ki magát, amiért rendkívül büszke.

Majka, aki a magyar zenei élet egyik meghatározó alakja, 16 évvel ezelőtt hagyta el az RTL-t, és most visszatért, hogy részt vegyen az X-Faktor tizenkettedik évadában, mint mentor. A műsor idén ősszel tér vissza a képernyőkre, rekordnyereménnyel. A rapper a Fókusz kamerái előtt beszélt az első munkanapjáról és arról, hogy milyen érzések kavarognak benne ezzel kapcsolatban.

Majka elmondta, hogy az RTL-nél új impulzusokat keres a kereskedelmi televíziózásban, és úgy érzi, hogy a csatornánál olyan műsorokban szerepelhet, ahol nemcsak a nézők, hanem ő maga is jól érzi magát. Kiemelte, hogy az X-Faktor egy olyan brand, amelynek nehéz nemet mondani, és mentorként való részvétele miatt nagyon büszke.

A zenei karrierjét a ValóVilágban kezdő Dopeman fedezte fel Majkát, aki később csatlakozott Dopeman csapatához és elkészítette bemutatkozó lemezét. Majka azóta rapperként, dalszövegíróként és műsorvezetőként is sikeres lett, és hangsúlyozta, hogy a zene terén is fontos az újítás, amit például a 100 tagú cigányzenekarral való turnéjával is bizonyított.

Majka azt is elárulta, hogy éppen Call of Duty-zott, amikor felhívták az ajánlattal, és meggyőzték, hogy az X-Faktorban való részvétel jó döntés lehet számára. Gáspár Laci, a mentorcsapat veteránja, aki számos közös dalban és projektben működött együtt Majkával, szintén része lesz a csapatnak, és Majka örömét fejezte ki, hogy ismét együtt dolgozhatnak.

A tehetségkutató új mentori csapatában Majka és Gáspár Laci mellett Valkusz Milán és Tóth Andi is helyet kapott. Majka kezdetben nem gondolta, hogy Valkusz Milán csatlakozik hozzájuk, de a castingon nyújtott teljesítménye meggyőzte, és úgy érezte, hogy Milán a "nem várt fekete ló" volt, aki elképesztően jól teljesített. Tóth Andi, aki 10 évvel ezelőtt győztesként távozott az X-Faktor egyik évadából, szintén csatlakozott a mentorok sorához. Majka szerint Andi sokoldalúsága miatt kiváló választás, hiszen nem csak énekesként, hanem színésznőként is megállja a helyét.