Baracs János a Neoton Família Sztárjai basszusgitárosa műtétek sorozatán esett át

Nemrégiben Baracs János, a Neoton Família Sztárjai együttes basszusgitárosa szemműtéten esett át, és egy korábbi, komoly kézsérülés miatt már egy éve kiegészítő zenésszel dolgozik együtt.

Baracs János, a Neoton Família Sztárjai zenekar tagja, nehéz időszakot él meg. Nemcsak egy friss szemműtét miatt, hanem mert a múlt hétvégén egészségügyi problémák miatt kénytelen volt lemondani egy koncertet, és az orvosi ügyeleten kötött ki. A zenésznek már egy éve is komoly problémái voltak, amikor a kézfeje sérült meg, és több műtétre volt szükség a helyreállításához. A 71 éves zenész elmondása szerint a kézsérülést hatszor-hétszer műtötték, és bár a keze rendbe jött, a finom motorika már nem ugyanolyan, mint régen. "Tudok gitározni, de érzem, hogy már nem ugyanaz, mint régen… Ha bal kézzel meg akarok fogni valamit, például be akarom kapcsolni a feleségem nyakláncát, akkor remeg. Ott valami a műtétnél megsérülhetett" – mondta Baracs János a Blikknek. Szerencsére a gitározásra még képes, de a színpadi teljesítményéhez szüksége van egy beugró zenész segítségére.

Ebben a helyzetben Patyi Sándor, aki session zenészként már hosszabb ideje része a csapatnak, vállalta a feladatot, és osztozik Baracs Jánossal a basszusgitárosi teendőkben. Amikor Baracs János nem tudott részt venni a nyékládházai előadáson, Patyi Sándor lépett a helyére, és gondoskodott arról, hogy a zenekar teljesítménye ne szenvedjen csorbát. Baracs János nemrég egy vírusfertőzés miatt esett ágynak, ekkor is Patyi Sándor ugrott be helyette.

Baracs János 1977-ben csatlakozott a Neotonhoz, majd annak kettéválása után Csepregi Évával és Végvári Ádámmal tartott az Éva-Neotonban. 2005 óta a Neoton Família Sztárjai tagjaként koncertezik. Hetvenegy évesen szürke hályog miatt is meg kellett műteni a szemét, amitől rettenetesen félt, de a műtét jól sikerült. "Azóta hozzám képest a keselyű semmi" – mondta a zenész.