John Malkovich magyarországi múzeumlátogatása

A két Oscar-díjra jelölt, Emmy-díjas John Malkovich a napokban Magyarországon tartózkodott, és ebben az időszakban több neves kulturális intézményt is felkeresett.

A Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria közösségi médiafelületei szerint a hetvenéves színész mindkét helyen járt az elmúlt napokban. Szombaton a Szépművészeti Múzeum számolt be arról, hogy Malkovich Baán Lászlóval, az intézmény húsz éve hivatalban lévő igazgatójával együtt tekintette meg a gyűjtemény kiemelkedő darabjait.

Néhány órával később a Budavári Palotában található Nemzeti Galéria is beszámolt a színész látogatásáról. Egy másik napon készült fotón Bellák Gábor művészettörténész, az MNG főmuzeológusa vezette körbe Malkovichot, aki különösen Ferenczy Károly, Rippl-Rónai József, Csontváry Kosztka Tivadar és Benczúr Gyula művei iránt mutatott érdeklődést. A Vajk megkeresztelése című alkotást pedig meg is örökítette.

Vasárnap a Szépművészeti Múzeum újabb képeket tett közzé, amelyeken Malkovich mellett Szentkirályi Alexandra, Magyarország korábbi kommunikációért felelős kormánybiztosa is látható, aki nemrégiben még a budapesti főpolgármesteri posztért is versenyben volt.

Malkovich jelenlegi magyarországi tartózkodásának okáról egyelőre nincsenek információk, nem tudni, hogy filmforgatás vagy magánút céljából érkezett-e az országba.