Madárral ütközött a Wizz Air Budapest-Isztambul járata

A Wizz Air Budapest-Isztambul járata madárral ütközött landolás közben, ami miatt a visszaút törlésre került, és az utasoknak szállást biztosítanak.

A Wizz Air szombati Budapest-Isztambul járata landolás közben madárral ütközött, ami miatt a visszaút, az Isztambul-Budapest járat, törlésre került. Az érintett járat szombaton 10:50-re volt kiírva, de az indulás előtt egy órával az utasokat SMS-ben értesítették a késésről. Később a repülőtér kijelzőjén látták a további késéseket, és végül 4-5 óra elteltével derült ki, hogy a járatot törlik.

A Wizz Air tájékoztatása szerint a gép, egy Airbus A321neo, az isztambuli landolás közben ütközött madárral. Az eset miatt a gépet át kell vizsgálni a biztonság érdekében, így a visszaút várhatóan csak vasárnap délelőtt 10-kor fog felszállni. Az utasok a török város repülőteréről indulhatnak majd.

Az érintett utasoknak a légitársaság szállodai szobát biztosít, és értesítette őket a megadott e-mail címeken és telefonszámokon keresztül. A madárütközés rendkívüli (vis maior) eseménynek számít, így a vonatkozó EU-s rendelet szerint a légitársaság mentesül a járattörlés/késés miatti kártérítés fizetése alól. Az utasok legkorábban 24 órával később kezdhetik meg az útjukat.

Korábban meghibásodott a Wizz Air légitársaság online rendszere, ami akadozást okozott a jegyvásárlásban.

Hasonló eset történt januárban, amikor egy madárral való ütközés okozott problémát az Eurowings Budapestről Stuttgartba tartó járatánál, amely nem sokkal a felszállás után vissza is fordult Ferihegyre.