Nagy rendőri készültség Magyar Péter tüntetésén

Magyar Péter százezer résztvevőt vár a szombat délutánra tervezett tüntetésére az MTVA Kunigunda úti épülete elé, ahol jelentős rendőri készültség van jelen.

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke tüntetést szervezett az MTVA Kunigunda úti épülete elé, ahol százezer résztvevőt várnak a demonstrációra. A helyszínen nagy rendőri készültség figyelhető meg, amit a 19 rendőrségi jármű jelenléte is alátámaszt, ezek közül 11 kisbusz. Az esemény percről percre közvetítve van, így a résztvevők és az érdeklődők folyamatosan értesülhetnek a fejleményekről.

A tüntetés célja, hogy Magyar Péter 16 pontos követelését élő adásban felolvashassa a közmédiában. A követelések között szerepel a közmédia vezetőinek lemondása, a sajtó-helyreigazítási szabályok módosítása, valamint bizonyos híradók megszüntetése. Magyar Péter a közmédia élő közvetítését követeli, és a 2006-os eseményekre hivatkozik.

A demonstrációra több ellenzéki képviselő is jelezte részvételi szándékát, például Márki-Zay Péter, Fekete-Győr András és Hadházy Ákos. A Tisza Párt meghívójában hangsúlyozzák a békés megmozdulást, és kérik, hogy csak magyar zászlókat hozzanak a résztvevők.

A közmédia riporterei is beszámoltak a tüntetésről a délutáni híradóban, miközben Magyar Péterék saját válogatást vetítettek le a közmédia erős pillanataiból. A tüntetés végén Császár Attila, a közmédia riportere próbálta kínos kérdésekkel bombázni Magyar Pétert, aki visszakérdezett, hogy mit keres a rendőrsorfal mögött, ahová más újságírók és a tüntetők se léphetnek be.

A tüntetés még nem kezdődött el, de hamarosan indul, így a rendőri jelenlét továbbra is indokolt.